Какао порошок Катіола 350 гр. C&С Какао-порошок Катіола 22% Країна походження порошку - Нідерланди. Походження сировини - Африка (Кот д'Івуар, Гана). Виготовляється з найпопулярнішого сорту какао-бобів - Форастеро, який вирощується по всьому шоколадному поясу Землі. Смак – яскравий, легкий шоколадний присмак; Аромат – приємний, шоколадний, сухий; Колір – темно-коричневий; Текстура – жирний какао з легкою розчинністю порошку. Смак та післясмак задовольнить вибагливих гостей та справжніх поціновувачів какао. Цей сорт какао залишить приємний шоколадний тон та спогад про випитий напій Для приготування чистого какао та смачних сумішей ми використовуємо порошок з какао-бобів сорту Форастеро, або ж як його називають місцеві жителі в країнах Кот’д’Івуар та Гана – прибулець, адже цей сорт прибув з Південної Америки, а саме з верхнього басейну Амазонки. На планеті існує 4 сорти какао-бобів і саме Форастеро займає близько 80% ринку какао та шоколаду. Також варто зазначити, чому цей сорт вважається популярним! Просте вирощення, яке не потребує постійного догляду за деревом. Приємний шоколадний аромат. Потужний шоколадний смак, який дозволяє отримати смачний напій. Основою сировини для шоколаду та какао-продуктів є какао-боби – насіння тропічного какао-дерева, яке росте у країнах Південної Америки, західної Африки, на островах Ява та Цейлон. Какао-біб складається з ядра (81-88%), зародка (0,6-1%) та оболонки плоду – какао-вели (12-18%). Ядро бобів містить наступні речовини: 1. до 50% жиру (какао-масла); 2. близько 1-2% фізіологічно-активних речовин – алкалоїдів теоброміну і кофеїну; 3. До 20% вуглеводів; 4. До 15% білків; дубильні, ароматичні та інші речовини. Какао-вела містить багато клітковини, мало ароматичних речовин, тому при виготовленні шоколаду і какао-порошку її не використовують.
Характеристики | |
Вага | г 350 |
Жирність | % 22 |
Країна виробник | Украина |
Упаковка | Дой-пак |